SOLIG PÅSKHELG

sten

UNDERBARA LEDIGHET..

En händelserik vecka med många energitjuvar.. Med ett jobb där det bara blir värre för var dag. Med en chef som inte är klok i huvudet, som tror att det bästa sättet att få sin personal att vilja göra mer är att knäppa dem på fingrarna och dra åt remmarna mer och mer. Som går till personangrepp när man inte bara gapar och sväljer skit. Ibland är det tur man har varit med om en del som gör att man inte låter någon trampa på en.
Men snart blir det ändring på det 🙂

Och lite annat som inte heller går min väg, som får mig att börja tvivla på mig själv och undra vad jag gör för fel egentligen. Men det är bara att släppa och gå vidare.. Jag tänker inte låta någon eller något sänka mig. Det är bara att borsta bort skiten från axlarna och ställa sig upp igen..

Det är tur att vissa saker går bra i alla fall. Att jag har mina fina två, mina vänner och familj vid min sida.. Att träningen med Tara går så bra och att vädret har varit fantastiskt hela påskhelgen.. Tagit härliga promenader med avkopplande fågelkvitter i solsken och solnedgångar.. Sådana saker som får mig att le och må bra i själen 🙂

I tisdags var vårt agilitylag på privatträning för Emelie Merenius där vi fick massa bra tips med oss. Tara behöver träna hoppteknik och träna mycket på att springa ut ifrån mig. Och jag behöver träna på att inte köra samma rutin vid kontaktfälten hela tiden, utan se till att räkna tiden hur länge Tara ska stå på nerfarten innan jag ger ett ok samt att få till timingen vid bl a jakkosarna 😉 Mycket att jobba med fram till nästa gång vi ska dit 🙂

bonnietara

LYDNADS UPPLADDNING..

Snart tävlingsdags 🙂 Ser fram emot den kommande helgen jättemycket, på fredag beger vi oss till Falköping för en mysig hundhelg med övernattning, brukstävlingar och syskonträff..

Riktigt flyt i träningen nu.. Vi har kört lydnad en hel del i veckan med skotträning en gång, där jag större delen av tiden var dold och det var inga problem. Min dåliga känsla börjar släppa äntligen.
Momenten börjar sitta, framåtsändandet håller på att bli riktigt bra förutom att hon då och då (när vi kört ett par repetitioner) inte springer ut direkt på framåtsignalen, utan jag måste säga det en gång till. Och skallet, ja det är lite studs men inte ett endaste extraskall i tystdelen på hela veckan 🙂 Krypet är däremot lite knackigt, hon slarvar lite med höga armbågar ibland för att nästa gång göra ett tiomässigt kryp..
Fria följet känns superbra med en jättehärlig attityd, tungapporten fungerar fint och bara jag tänker på att ställa upp på rätt punkt så är det höga hoppet jättebra.
Hennes fina ställanden i inkallningen börjar bli som förut igen, och det känns ju lovande 🙂
Hon håller ihop jättebra genom hela programmet, nu ska vi bara få till ett par gånger med kommendering också och en hel grupp samtidigt. Svårt att få ihop tillräckligt med folk..

Lägre klass körde vi genom i onsdags och det känns väldigt bra. Momenten jättefina och helheten kanon.. Det är bara det där lilla söket oxå 😉

tara2

NOS UPPLADDNING..

Förutom lydnad så har vi även kört både spår, upplet och sök..

Vi hade lite problem med uppletandet under en period då Tara gärna tog en lov bakom mig med föremålen, men det har släppt nu med hjälp av snabb belöning i form av en rolig leksak som byte.
I fredags körde vi en tävlingsmässig uppletande ruta med tävlingsledare som välkomnade oss, fast vi körde 6 föremål för uthållighetsträning. Och wow som det gick, de tre första hämtade hon på ett kick, direkt in till mig med knappt något tugg. Inte jätterakt kanske, men jag visar inte heller med någon handsignal hur jag vill att hon ska springa.. Föremål nr 4 gick lika bra och de andra två blev lite omskick, men hon jobbade på fint..

Även i lördags blev det upplet, utan någon lång paus efter spåret. Behöver ju testa uthålligheten och det märktes att hon var lite trött, men supernöjd ändå..  6 föremål även denna gång och de första gick riktigt fin medan de sista två var lite kämpiga. Men så nöjd över hur hon kämpar på och inte ger upp.

Spåret gick inte riktigt så bra som det gick sist, då hon gick över två pinnar och antagligen genade i spåret. Lite för het denna gång, tog upptaget bra men lite strul därefter.. Det var nog där som hon missade en bit och antagligen där de två pinnarna låg. Men fick i alla fall med sig 5 + slut. Drygt 600 meter långt.

klippa

SÖKTRÄNING..

Idag körde vi troligen det sista sökpasset innan tävlingsdebuten och jag hade som mål att skapa en bra känsla i och med ett att de två senaste träningarna inte gått så bra.
Planen var att köra mycket motivation, belöningar hos figgarna och hålla ett högt tempo med bra struktur utan massa onödiga pauser och strul på stigen. Jag tycker att jag lyckades med många delar.
2 figgar ute samtidigt på samma sida, en i ena hörnet och den andra på 50 meter. Vi var bara 4 stycken idag, så den tredje personen agerade tävlingsledare först och visade mig rutan.

Började med ett tomslag åt det andra hörnet, vilket gick väldigt fint. Sedan direkt över till andra hörnet där figgen låg dold i en bur, vilket Tara gjorde en fin markering på och snabbt tillbaka till mig med rullen. Sen tappade jag påviskopplet när jag skickade ut henne.. Påminnelse inför tävlingen; håll hårt i kopplet 😉 Så då blev det tyvärr lite dumt där ute, hade tänkt att lägga henne ner och sen be figgen komma ut för att sen belöna henne, men det blev lite strul först.. Men annars fint, bra transport till stigen.. Bra skick åt andra hållet, där figge nr 3 nu hade lagt sig.
Sedan ett tomslag åt andra hållet, som blev lite grunt tyvärr. Så ett omskick som blev bra och en bra träff på figgen på andra sidan. Sedan skick till andra figgen som legat ute hela tiden och det var tydligen svårt att lokalisera exakt var, för Tara sprang 3 varv runt rotvältan (figgen låg gömd i lite grankvistar med nät) och dessutom en liten paus då hon drack vatten i pölen där bredvid. Ytterligare en sak för att matte att komma ihåg, vattna hunden på stigen 😉

Sedan blev det lite missförstånd tyvärr, för nästa skick åt andra hållet så hade figgen lagt sig alldeles för långt ner, vid hörnet. Och jag såg att Tara hade känn på henne, så jag ville inte skicka henne tomt för risken var att hon skulle dra snett och ha oavsökt område och jag ville inte få en massa tjafs eller konflikter. Så vi lade ut en figge till och jag skickade henne snett bakåt så att hon inte skulle ta den sista figgen (som inte hörde att vi bad henne komma in). Ett omskick blev det, för första gick hon djupt ut och ett stort framslag (var lite rädd att hon skulle få den andra figgen där, men icke). Nästa skick blev bra och även bra träff på figgen på andra sidan. Sedan fick hon ta figgen i hörnet och sedan avslutade vi med ett skick till sista hörnet, där figgen skulle ligga. Men ett missförstånd där också, då figgen trodde att snitseln vid 75 meter var hörnet, vilket gjorde att Tara inte gick ut dit jag skickade, utan snett bakåt, fast väldigt grunt innan hon kom tillbaka till mig. Så lite strul där med ett par omskick där hon gjorde samma procedur ett par gånger innan vi bad figgen göra ett ljud och som vi då insåg att det inte var i hörnet hon låg.
Så till sist fick blev det bra, men lite synd..

tarahopp

Lite mycket spring i benen på den lilla svarta idag, men är jättenöjd över början. Men det är detta som jag vet brister och som gör att vi antagligen inte kommer klara söket på söndag. Detta att hon inte vill gå ut när hon känner att det inte är någon där, och framför allt då hon börjar bli lite trött. Då kommer även skallet, när hon säger till mig att jag gör fel och att hon minsann inte tänker göra som jag säger 😉
Vet inte riktigt hur jag ska jobba med det, det är svårt.

Men jag är ändå nöjd med dagen och jag ska skriva en lista på allt jag ska tänka på, som jag ska memorera och förhoppningsvis komma ihåg till söndag 😉
Nu kör vi denna tävling för att ha riktigt kul och samla erfarenheter.. Det är rätt skönt att känna så, att gå in för att prova på utan press. Det gjorde vi ju inför högre debuten på rasmästerskapet och det var en härlig känsla även om vi då hade den misslyckade elitlydnadsdebuten med oss i bagaget..

tarasten

bonniesten

solnedgång2

taraligger

bonnie3

 

Camilla Skrivet av: