GOTT OCH BLANDAT

tara7

VÅREN PÅ INGÅNG?

Vilken underbar dag det varit idag.. Klarblå himmel, vindstilla, varma strålar från solen och fåglar som kvittrar. Det livar upp.. Energin kommer tillbaka och själen mår bra..

Länge sen det skrevs i bloggen nu igen.. Av olika anledningar.. Lite ur form just nu.. Men bara att kämpa på.. Tur tjejerna finns vid min sida..

Vi har hållit oss sysselsatta i alla fall.. Hundhelg i kyrkekvarn, lagträning, lydnadsfokusering och sökpass..

tarafin

KYRKEKVARN..

För en och en halv vecka sen spenderade jag & tjejerna helgen ihop med 7 andra tjejer med sina respektive hundar, totalt 15 hundar.. Vi åt god mat, drack gott vin, bastade & umgicks och så tränade vi ju hund 🙂 Agility varvades med lydnad och det var väldigt trevligt..

Tara var helt galen under fredagens agilitypass, som gjorde att jag då övervägde att pausa agilityn ett tag.. För det är så tröttsamt och tar så mycket energi av mig..
Lydnaden gick bra, förutom ingången i den nya hallen som var lite väl intressant (ännu mer träning på nya platser), men det bästa av allt – gruppmomenten satt perfekt 🙂
Hela kedjan, från ingång till avslut.. Med drygt 10 hundar (många nya).

Lördagen pass gick desto bättre med en betydligt mer sansad Tara.. Roliga agilityövningar med handling, hoppteknik och slutligen banor.. Bra lydnadspass också med ännu ett lyckat sitt i grupp och platsliggning..

Söndagen började ganska bra, med ett pass lydnad där jag körde en kedja som varvades med lugna/heta moment och sen banträning i agility. Men allteftersom Tara blev tröttare så blev hon också mer obalanserad igen och tog till överslagshandlingar.. På promenaden efteråt var jag tvungen att gå på egen hand med henne & Bonnie, för hon vara bara överjävlig..
Bonnie gick jättefint hela helgen och det är så lugnt & tyst att köra med henne.. Så enkelt 🙂

Men på det stora hela en mycket trevlig helg 🙂

Lite filmer därifrån: (Tyvärr blev det inte lydnadskedjan på söndagen filmad, då någon glömde trycka på rec-knappen)

LAGTRÄNING & SÖK..

I fredags bar det av till Gmbk för agilityträning med laget, där vi skulle fokusera på framåtsug och att köra enkelt.. Ett väldigt lyckat pass blev det, då Tara äntligen släppte mig med blicken och tog flera hinder på raken framåt med mig bakom. Kan tyckas enkelt, men inte med Tara som har så svårt att släppa mig och hela tiden är på mig vid minsta lilla frustration.

Men nu hade jag Klara & Lisa till hjälp, som stod med hennes leksak efter sista hindret och som lockade på henne.. Jättebra pass där sista kombinationen bestod av bl. a med ett staket, som avslutades med en raksträcka. Och jag tror aldrig hon har gjort ett staket så bra någonsin.. Jag lyckades väl med min handling för en gångs skull 😉

I lördags stod det sök på schemat och denna gång fokuserade vi på systemsök som start och sen på markeringar på olika figgar liggandes, sittandes uppe på sten, dold i låda (kompostgaller med presenning över) och det var en ganska övertaggad liten svart, men det gick riktigt fint ändå. Första gången hon skickades till lådan kom hon i en sådan fart att hon brötade rätt in i den.. Det gjorde hon inte om 😉
Något som vi behöver öva mycket på är stadgan ute hos figgen när vi kommer fram, att lära sig att sitta och vänta tills de kommer fram och sen också att utan att hälsa direkt gå in till sidan för transporten tillbaka till stigen..

tara

LYDNADSTRÄNING..

Det har blivit en del träning och det går framåt med mycket tycker jag..

Mycket detaljträning varvat med helhet och kedjor.. Det är gruppmomenten som är kämpiga.. Idag fick vi ett bakslag efter att det nu har gått så bra.. Jobbigt! Men det är bara att jobba vidare och tänka problemlösning. Ännu mer störningsträning och grundövningar.. Och stadgeträning överallt, i alla situationer.
Det märkliga är att i alla andra moment där hon ska ligga/sitta kvar så är det inga problem.. Suck!

Men för att istället fokusera på det positiva, så går framåtsändandet åt rätt håll. Ja det är mycket kvar, men hon börjar få ihop att vid gruppen (än så länge bara 2 personer/koner) så ska hon sakta ner tempot.. Tar bort stickan då och då..
Film från när vi körde med lydnadsgruppen:

Idag testade vi att köra hela elitlydnaden i ett svep, vilket är första gången sedan mitten av december och jag ville mest se hur det kändes och på det stora hela är jag nöjd.. Massa finlir såklart.. Men väldigt härlig attityd & fokus programmet genom. Och då också med fotbollsträning på en plan bredvid samt lite leksaker utspridda på plan. Transporterna fina, frånsett mellan metallen och vittringen, då jag mitt dumma pucko när jag belönade henne skulle klappa henne..?? Varför då, det vet jag ju att det inte funkar.. Mycket riktigt, då kom det skall..
Även vid rutan så betedde jag mig underligt. När vi hade ställt upp så kom jag på att jag hade glömt förberedelsen, och när jag då skickade henne till konen sa jag ”rutan” vilket gjorde Tara fundersam och frustrerad.. Med all rätt..

Vi behöver träna på att springa in i rutan från bakom till fram. Jag var sen med mitt stanna-kommando idag, så hon hamnade bakom.. Och då fick jag inte in henne..
Är rätt nöjd med fria följet, men massa saker att finputsa såklart. Zätat rätt långsamma skiften, och lite sneda.. Men hon gjorde dem rätt i alla fall, första på länge vid kommendering.. Om jag går långsammare så funkar det mycket bättre.
Långsamt stå & ligg i inkallningen.
Väldigt nöjd med dir.apporten, bara sista två meterna in som kunde varit lite bättre fart. Samma med metallen som blev en slät istället då vi inte hade hopphinder att tillgå.
Vittringen kom tyvärr inte på film. Väldigt hög fart ut, lyfte tyvärr i en innan hon tog rätt. Samma med farten in som de övriga två apporteringarna.
Fjärren gick inte alls bra, med tanke på hur den har sett ut det sista.. Förflyttning framåt och dk. Men det är bara att jobba vidare 🙂

Filmen:

Camilla Skrivet av: