BONNIE

RAS: Dalmatiner/labbe

FÖDD: 2007-01-15

KÖN: Kastrerad tik

TÄVLINGSRESULTAT:
3 pinnar i hoppklass 1 & uppflyttad till klass 2
3 pinnar i agilityklass 1 & uppflyttad till klass 2
1 pinne i agilityklass 2
1 SM-pinne i agilityklass, Lag (2012) 

Bonnie kom till mig när hon var ett år pga att den dåvarande ägaren hade reumatism som blev värre så att hon inte kunde ta hand om Bonnie. Då hade hon bott på landet och hade inte träffat mycket hundar eller människor, inte tuggat så mycket på ben eller lekt med leksaker.. Hon hade inte så bra hundspråk och eftersom hon själv är prickig så var det många andra hundar som reagerade på henne, vilket givetvis inte gjorde saken bättre.

Men med mycket träning och kontakt- & samarbetsövningar så blev allt mycket bättre. Tack vare agilityn så har hon byggt upp ett bra självförtroende och vi har fått en fin kontakt. Sen går det ju inte att jämföra henne med en vallhundsras t. ex.. Dalmatiner är väldigt speciella.. Envisa, självständiga och vill de inte göra något så vill de inte.. De är inga lätt-tränade hundar utan har mycket egen vilja.
Så det blev varken någon lydnad, rally etc. utan vi körde på med agilityn tills hon blev pensionerad vid tidig ålder och lever liver som lycklig sällskapshund.

Däremot älskar hon tricks, nyttoövningar & problemlösningar. Hon är väldigt intelligent och dessutom klickerklok så hon listar ut saker och ting mycket snabbt.. Men det är som sagt på hennes villkor 😉