OM MIG


Camilla heter jag och bor i närheten av Kvarnabo utanför Alingsås på en gård med min sambo och hundar. Jag är diplomerad hunddagisföreståndare, hundinstruktör på Hundens Hus, friskvårdsinstruktör via Hundsteg och har gått diverse andra instruktörsutbildningar  som t. ex nos-, tävlingslydnad-, agility- och klickerinstruktör efter det. Samt många kurser med sina egna hundar.
Läs hela listan med utbildningar och kurser längre ner.

Jag äger & driver Baggebo Hundcenter som erbjuder kursverksamhet, privatlektioner, fysbana, hunddagis & pensionat. Företaget startades upp under 2016, men låg egentligen halvt vilande fram till våren 2018 då vi drog igång verksamheten på heltid efter att jag valde att gå ur min dåvarande andra firma som jag haft med en kompanjon under två års tid för att åter igen kunna satsa på det som jag brinner allra mest för, nämligen hund. 

Några år innan det startade och drev jag Hunddagiset STOR & liten i Göteborg under två och halv år tid med hunddagis, kurser och en liten butik, som sedan tyvärr såldes av personliga skäl. Men det var med sorg, och längtan efter att öppna upp en ny verksamhet fanns alltid kvar. Och som nu tillslut äntligen har blivit möjligt igen.

Mina tre nuvarande hundar heter Bonnie, Tara och Nocka.
Bonnie är dalmatinerblandning och lever livet som pensionär. På sina yngre dagar tränade och tävlade hon agility.
Tara är en sexårig Australian Shepherd som jag tävlar aktivt med. Hon är KORAD, svensk lydnadschampion, har flera certpoäng i elitspår (där hon även blev rasmästare 2015), godkänd i lägre sök,  har 2 pinnar i agilityklass 1 och och 1 pinne i hoppklass 2. Hon har dessutom fått två valpkullar; en under hösten 2016 och en under vintern 2017, varav en av dessa från första kullen har jag fått äran att förvalta.
Denna lilla pärla heter Nocka och är söt liten röd tjej på snart två år. Vi tävlar lydnad och spår just än så länge. Hon tävlar lydnadsklass 1 samt blev rasmästare på sin debut i lägre spår nu i september och blev då uppflyttad till högre spår. Vi tränar även lite rapport och har påbörjat lite agility också.
Tara och Nocka har också genomgått en utbildning till granbarkborresökhundar nu under våren/sommaren så nästa vår är tanken att de ska göra certifieringen för att kunna jobba med det på riktigt.”

Jag har haft hundar omkring mig sedan barnsben och min första egna hund fick jag på min 15-årsdag. En E. Springer Spaniel tik som hette Cindy. Åtta veckor gammal kom hon till oss. Vi fick en underbar kontakt och vi tränade främst lydnad, men även agility och lite spår. Men det var lydnaden vi satsade på och vi tog oss upp till elitklass. Cindy blev 12 år gammal, fick somna in på grund av cancer och det är något av det värsta jag har varit med om.
Att leva med hundar är en självklarhet och skulle nog inte klara mig utan dem. Jag fullkomligt brinner för hundar och allt som har med hundar att göra.. Älskar att träna hund, oavsett om det handlar om agility, lydnad, bruks, nyttoövningar eller friskvård.

”Det viktigaste för mig är att jag och min hund trivs ihop och roligt tillsammans. Glädje, attityd, motivation och samarbete är byggstenarna i all hundträning. Det är det som jag vill förmedla på kurserna jag håller, det ska vara roligt att ha hund och hunden ska ha roligt ihop med oss. Ett bättre sällskap finns inte att få och det är sådana fantastiska djur vi har förmånen att få leva med, som ställer upp för oss när som helst och som alltid finns vid vår sida i vått och torrt. Det är vårt ansvar att se till att de får det liv de förtjänar och därför är det viktigt att vi väljer rätt ras/individ efter hur mycket tid vi har att lägga på hunden, vilka våra behov och intressen är.
För att få hunden att må bra är det viktigt med psykisk och fysisk aktivitet i kombination med passivitet och avslappning samt att hålla den i bra form för att förebygga skador och andra problem.
En bra relation med sin hund får man genom en bra balans av trygghet, samarbete och en liten del av bestämmande och regler. Jag tycker det är oerhört viktigt att man aktiverar sin hund både kroppsligt och mentalt, oavsett ras, för att inte skapa en massa problembeteenden som lätt uppstår om hunden inte får utlopp för sin energi”

 

 


Mina utbildningar:

Granbarkborresök med hund, Snifferdogs (2018)
Tävlingslydnadsinstruktör, Sbk (2016-2017)
Agilityinstruktör (steg 1), Sbk Gbg-avd. (2013)
Klickerinstruktör, Hundens hus (2012-2013)
Spårläggarutbildning, Sbk Gbg-avd (2012)
Nosinstruktör, Hundens hus (2012-2013)
– Specialsök (2012)
– Personspår (2013)
– Viltspår (2013)
– Kantarellsök (höst 2013)
Ledarutveckling (L1), Studiefrämjandet (2012)
Friskvårdsinstruktör, Hundsteg (2011)
Hundinstruktör, Hundens hus (2011)
Hunddagisutbildning, Sveriges hundskola (2009)
Naturbruksgymnasium, inriktning djurvård (1993-1996)

Föreläsningar:

”Fyrverkeri- & skotträdsla” med Marianne Magnusson
”Spårhunden & lukterna” med Tobias Gustavsson och Jens Karlsson
”Farliga hundar” med Kerstin Malm
”Hundens språk & tankar” med Per Jensen

Kurser:

Tävlingslydnad, Anders Kjernholm
Tävlingslydnad, Tina Hansson
Tävlingslydnad, Karin Fischer Kristiansson
Rapportläger, Johnny och Runa Merenius
Sökläger, Silva Holmér
Fritt följ clinic, Emma Wilblad
Tävlingslydnad , Maria Brandel
Tävlingslydnad, Mona Kjernholm
Tävlingslydnad, Jenny Wibäck
Sök- & uppletandekurs, Pål Annerström
Agility, handlingskurs, Emelie Merenius
Tävlingslydnad, Helene Lindström & Ditte
Träningstävling lydnad, Anna Larsson (Canis),
Lekclinic, Siv Svendsen
Uppletandekurs, Anna-Lena Wendt, GMBK
Appellspår, GMBK
Utställningsträning, Hundens Hus
Tävlingslydnad, Cathrine Löfmark
Sök nybörjarkurs, Hundens Hus
Agility handling (åhörare), Jenny Damm & Zeljko Gora
Viltspår prova på, Sandens hundskola
Rallylydnad nybörjarkurs, SBK Gbg-avd.
Tävlingslydnad förberedande, Sbk Gbg-avd.
Agility handling, Jenny Damm (helgkurs)
Agility tävlingskurs, Magne & Paula Alden
Agility helgkurs, Christina & Janne Beskow
Agility tävlingskurs, SBK, Gbg-avd.
Tävlingslydnad förberedande, Sandens Hundskola
Agility fortsättningskurs, SBK Gbg-avd.
Agility nybörjarkurs, SBK Gbg-avd.

Samt privatträningar för Anders Kjernholm, Susanne Wastenson, Emelie Merenius, Jenny Damm och Glädjeklick
Dessutom ett flertal kurser när jag var yngre med min Springer Spaniel tik.