TARA

KORAD SE LCH SPHIII OJOYS ADELPHI

 

IMG_2339 (513x550)

Ras: Australian Shepherd
Registreringsnummer:S23805/2012
Född: 2012-02-29
Kön: Tik
Färg: Svart med vita tassar och vit bringa
Svans: NBT
Vikt: 16,9 kg (2013-08-14)
Höjd: 51 cm (2013-01-09)
HD: A
ED: UA
Tänder: Saxbett
Ögon: UA 2017-09-27
MH: Känd mental status med 2:a på skott (2013-04-20)
MT: KORAD med 423 p. och 3:a på skott
Uppfödare: Nina Pohl, Ojoys kennel

Tara är en glad, orädd och social tik som tycker att det bästa som finns är att jobba. Hon har en energi som få, hon är en liten arbetsmaskin som tycker att mer är desto bättre. Hon ger aldrig upp utan när det tar emot så tar hon bara i lite mer. Hennes motto är ”att livet är en fest” och oavsett aktivitet så hänger hon på och tycker det är jättekul. Hon är enkel att ha med i alla miljöer och på resor, väldigt anpassningsbar och trygg i sig själv. Vänlig, nästan lite för snäll ibland. Men det finns samtidigt en skärpa och attityd under den gulliga fasaden, som jag tycker om.

Hon är en fantastisk arbetshund som är lyhörd, samarbetsvillig och älskar kamp & lek. Grym i nosarbete, lyhörd på lydnadsplan och snabb på agilitybanan. När vi tränar så existerar inget annat än arbete, då är det bara vi. Hon är väldigt fokuserad och målinriktad, samtidigt som hon gärna säger till matte när hon tycker att jag gör något fel.

Hon är KORAD, är lydnadschampion, har certpoäng i elitspår, godkänd i lägre sök, har 2 pinnar i agilityklass 1 och 1 pinne i hoppklass 2. Hon är även utbildad granbarkborre-sökhund, vi gick utbildningen 2018 och ska göra certifieringen till våren 2019.
Utöver detta sysslar vi mycket med friskvård och fysträning.

Vi har ett väldigt starkt band, hon är oerhört älskad och ger så mycket glädje och kärlek. Är så tacksam och glad för att ha fått äran att dela mitt liv med denna fantastiska lilla tjej. För mig är hon helt perfekt och har det jag vill ha i en bra aussie.

Tara har precis som mamma Joy, mormor Smita o mormorsmor Nike en mycket bra ”avknapp” när inget arbete erbjuds.