NOCKA

SPH1 LD STARTKLASS OJOYS I WILL
nockavacker

Ras: Australian Shepherd
Registreringsnummer: SE 53777/2016
Född: 2016-09-18
Kön: Tik
Färg: Röd med vita tassar och vit bringa
Svans: Lång
Vikt: 19,3kg (2017-12-06)
Höjd:
HD: A
ED: ua
Tänder: Saxbett
Ögon: UA som valp
MH: Känd mental status med 1:a på skott (2017-11-12)
MT: För ung
Uppfödare: Nina Pohl, Ojoys kennel

 

Nocka är dotter till Tara, från hennes första kull och hon har många likheter med sin mamma som att hon är glad, orädd och social fast t.o.m kanske t.o.m ännu mer social och en gladare hund får man leta efter. En riktig pajas och en oerhörd kelgris, hon älskar att var nära och mysa. Helst gärna på en 😉 Hennes motto är precis som sin mamma ”att livet är en fest” och allting är bara så fantastiskt kul. Miljöstark och väldigt trygg i sig sjäv. Dock har hon mycket vakt i sig och är alltid den som talar om att det går någon utanför huset etc.

Hon har likt sin mor en oerhörd vilja och engagemang för att jobba, hon älskar allt arbete men där hon absolut kommer ut till sin rätt det är när hon får jobba på egen tass som i nosarbete som i spår och rapport. Som sin mor så är hon utbildad granbarkborrehund sen 2018 och kommer att göra certifieringen till våren 2019.
Hon är väldigt lyhörd och samarbetsvillig, men på lydnadsplanen får jag kämpa lite mer med att vi ska synka, då hon som sagt är mer självständig än Tara. Och också väldigt omogen fortfarande, samt att jag inte hade samma tid och förutsättningar att träna med henne under första året som jag hade med Tara. Men vi är på gång, hon börjar landa lite och jag börjar hitta rätt knappar för henne.

Vi har tävlat lite och hon tog tre raka uppflyttningsresultat i startklass, och blev uppfyttad till lägre spår på sin debut i appellspåret. Vi debuterade i högre spår på rasmästerskapet i september 2018, där hon slog till med vinst, blev rasmästare och uppflyttad till högrespår.
Sedan har vi gjort några tävlingar i lydnadsklass 1, men där har vi haft lite struligt där hon har vart i någon två-års fas ett tag. Vi har som bäst några andra pris, det bästa med endast två poäng ifrån första priset. Det har varit lite missförstånd med lite nollor här och var, så det är lite surt. Men vi tar det under 2019, då har vi satt nya mål 🙂
 

En väldig älskad liten hund, med så mycket charm och humor, men samtidigt har hon varit riktigt jobbig då och då. Inte för inte har hon kallats för the red devil, satmara, bråka och gangster 😉 Men för det mesta kallas hon för chokladpralinen..