PEPPIG DETALJTRÄNING

tara3

FRAMSTEG..

En vecka till har gått, tiden går rätt fort när det är mycket att göra med företag och hundträning.. Tidigare mörker för var dag och kalla mornar, men det har varit rätt fint väder i alla fall.

Vi tävlade agility i söndags med laget, och det gick över förväntan bra om man ser till hur balanserad lilla svart ändå var. Jag fasade ju för att hon skulle flippa över och bli för stressad, eftersom hon är så hög i energinivån just nu, men hon gick som hon oftast gör på tävling – nämligen bättre än på träning. Men det är ju så att tränar man inte så får man inte ordning på saker och ting, som t. ex kontaktfält och rivningar. Vi diskade oss i alla fyra loppen, men på det stora hela är jag nöjd ändå. Fina slalom bl. a 🙂 Såg det som en bra träning och passade på att göra om kontaktfälten. Det första loppet blev det fel håll över ett hinder, en rivning och ytterligare fel håll på samma hinder, så då lyfte jag Tara av banan, helt enkelt för att jag inte ville ha en massa konflikter och riskera att hon går upp i stress ännu mer. Det känns som att det är det bästa att göra då, hon tar åt sig på ett bra sätt och lugnar ner sig.

Jag måste hitta ett bra träningssätt som gör att vi får en likadan känsla som på tävling, utan massa frustration, stress och tjafs. För annars är det inte kul och då är det ingen idé att vi håller på med agilityn. Tyvärr i såfall!
Här är loppen från Jönköping:

DETALJTRÄNING..

Projekt ”nöta detaljer” är i full gång fortfarande och jag ser framsteg, även om vi inte är helt klara ännu. Men det går framåt och Tara är taggad..
Vi jobbar på med ställandet & läggandet i inkallningen, fjärren, snabba ligg och uppsitt, tightare position i fria följet, kryp med bättre teknik och utan skall i nedläggandet, transporten i zätat och framförgåendet med bra stå framåt. Håller på att testa om jag ska byta till ”runt” kommando till konen istället för ”kona”, jag tycker jag ser en litet bättre tempo men risken är större att det kommer skall då runt-kommandot är kopplat till agilityn. Men faktiskt inget sådant när vi kört det sista..

Vi har varit på öppna träningar i tisdags på Kungsbacka Bk och på vår klubb i torsdags, då vi körde platsliggning med skott och gruppmomenten för eliten samt budföring med skott. Och det med bra känsla, härlig attityd när vi gick in på plan för gruppmomenten och stabil stadga.
Båda budföringarna utan ett endaste skall, då jag i starten gav en godis innan jag skickade iväg henne, samt att mottagaren också var förberedd med godis som de visade i handen då hon närmade sig. Jag hoppas hon har den minnesbilden kvar inför morgondagen 😉

Lite detaljträning från veckan:

SÖKTRÄNING..

Idag blev det äntligen ett sökpass 🙂 Ett välbehövligt sådant som på det stora hela gick bra.
Vi var bara tre personer, men det fungerade fint ändå!

Testade en ny strategi idag, nämligen att låta Tara köra ett upplet innan på en äng med högt gräs, för att se om det skulle hjälpa att låta henne blåsa ur sig lite. Och därefter köra två markeringsövningar med lösrulle innan vi in i rutan, för att påminna henne vad hon skulle göra. Och det verkade funka..

Nu ska vi köra med lösrullar ett tag för att inte få in fler blindmarkeringarna och för att hålla fast hela vägen till mig. Markeringsövningarna gick fint, så därefter blev gjorde vi ett tomslag åt ena hörnet som också gick bra förutom ett litet startljud (som inte brukar komma). Ett skick åt vänster hörn, där den ena figgen var. Och inga problem, snabbt ut, tillbaka med rullen i munnen och bra hållande hela vägen in. Ut på påvis med en rätt okej transport tillbaka till stigen utan belöning hos figgen. Under tiden hade andra personen gått ut och lagt sig vid andra snitseln (vi hade markerat var 25 m för att för att göra det enkelt nu när vi bara var tre) och ett lyckat skick på henne också. Ett till bra åt andra hållet och sen ett åt höger igen. Där blev det två tomskick, då Tara inte fick figgen. Men inga frustrationsskall utan hon jobbade fint. Så jag skickade henne åt andra hållet efter det för att inte få massa konflikter och det blev lyckat med en träff direkt. Tillbaka mot figgen hon inte hittat och det blev ännu ett tomslag, men inga skall trots det 🙂 Men nästa omskick blev bra med träff och belöning hos figgen.
Ett skick åt andra hållet och det blev tyvärr inte så bra då det var en massa stora vattenpölar som hon skulle dricka ifrån trots att hon precis fått vatten av mig på stigen och när jag då sa till henne att sluta, så kom det skall. Jag måste tänka på det, att inte skicka henne genom sådana ställen när hon är lite trött i huvudet för då blir det lätt skall då hon inte tycker att jag ska säga åt henne vad hon ska göra.. Hon har ju lite egen vilja den där lilla heta svarta 😉
Två dåliga omskick, men sedan gick hon ut och det blev lyckat..
Avslutade med en s.k ”ormgrop” där båda figgarna gick ut på andra sidan nära stigen och gav henne massa belöning där ute när hon kom..

Synd med det där avslutet, men ändå ett bra pass. Nu ska jag memorera en kom-ihåg lista på vad jag ska göra och tänka på under tävlingen imorgon, så får vi se hur det går 🙂 Såklart skulle det vara jättekul om vi kunde klara ett uppflytt, men ser det framförallt som en bra möjlighet att få träna på att tävla. Inte lätt för Tara med en matte som fortfarande känner sig som en nybörjare i söket trots att vi hållit på i tre år, förvisso med lite uppehåll stundtals, men ändå 😉

tara3

Camilla Skrivet av: