NYA TAG

 

IMG_5533

TID FÖR FÖRÄNDRING

Den har hunnit hända en hel del den senaste månaden utan ett endaste inlägg här.. Vi har haft två veckors semester, där det faktiskt varit rätt lugnt med hundträning vilket behövdes för både mig och Tara, även fast hon själv inte förstod det.. Utan istället mycket sköna promenader, bara vara och mycket tid åt annat, som t. ex planering och organisering för framtiden. Vi har även kommit igång lite med löpningen igen och det är så skönt.. Tara tajmade in löpet perfekt under denna lilla mellanperiod, så nu gäller det bara att hålla igång henne så att hon inte går ner sig så som hon gjorde förra året..

Och nu är det äntligen gjort.. När man väl bestämmer sig, ja då verkar saker och ting bara lösa sig och man kommer in i något slags härligt flyt. I fredags gjorde jag det officiellt då jag sa jag upp mig från jobbet, för att bli egen igen.. På tiden att ta tag i sitt liv och faktiskt komma ifrån något som har fått mig att må så dåligt och som sugit så mycket energi ur mig och istället göra det jag är bra på och brinner för.
För första gången på länge så känner jag mig lättad, fri och riktigt glad. Jag ser äntligen ljuset i tunneln 🙂
Efter ett par års kämpande i motvind så börjar det äntligen lossna med flera bra saker och jag känner äntligen igen mitt gamla vanliga jag igen. Som jag saknat henne 🙂

tara

TRÄNINGEN..

Även träningen med Tara går riktigt fint, det känns som vi är i ett ”flow” även där.. Efter vilan drog vi igång med elitlydnadsträningen igen och det känns riktigt kul. Jag själv har inte varit så peppad på den under en lång period utan istället har fokuset legat på brukset, men nu är vi på gång för nystart igen.

I början när vi startade upp igen körde vi mest genom momenten lite ostrukturerat mest för att se var vi ligger och vad vi behöver lägga krutet på. Då hade vi lite problem med rutan då Tara gick in väldigt nära de vänstra konerna och när jag började jobba med det så blev det en låsning där. Detsamma gällde dir.apporten, då hon mest sprang och sen tittade vart jag pekade.

Men ju mer vi har tränat och jag har strukturerat upp träningen efter det, så går det riktigt bra nu och Tara känns så väldigt fin och balanserad men ändå taggad. Hon håller ihop riktigt fint och helheten är bra. Sedan är det ju alltid detaljer och vissa småsaker som dyker upp under kommendering. Som t. ex sättandet i zätat och snabba nedläggande som går så bra när vi kör själva, men just under kommendering så händer något.
Gruppmomenten har fungerat bra alla de sista gångerna vi kört det, men ändå sitter det i mitt huvud. Fasen vad svårt det är att jobba med det mentala, vilken tid det tar att få ordning på huvudet 😉

Vi har två tävlingar (eller tre egentligen eftersom violcupen är både lördag & söndag) nu och ett antal träningstävlingar i samarbete med andra klubbar häromkring Göteborg, som ska bli väldigt kul att vara med på.

Här är lite filmer från den senaste tiden och visst det är en del att jobba på, men jag blir så glad när jag ser hennes glädje, fokus och attityd 🙂

Här nedan blir vi kommenderade genom hela programmet förra veckan som är första gången på väldigt länge och jag är nöjd med helheten och hur hon håller ihop. Det som vi fortfarande har att jobba med allra mest är skällandet i stegförflyttningarna, skiftena i zätat, mer tryck i nedlägganden, bättre gripande av metallen (som har varit så bra under träning), och snabbare tempo de sista metrarna i alla apporteringsmoment och såklart fjärren. Som här blev en låsning hos henne och därmed ett frustrationsskall, då vi precis innan programmet körde detaljträning och Tara gjorde jättedåliga ställanden med många kliv framåt. Så då fick vi lite tjafs och det kom såklart ut under kommenderingen 😉 Ja, sen kan man ju pilla i allt hur mycket som helst såklart, men detta känns viktigast just nu..

SÖK..

Vi har även kört tre pass sök, varav de två första gick bra då vi körde systemsök för att bara att ha det lätt och roligt under tiden hon löpte, då hon blir ganska ”mattig” och vill vara nära..
Sen körde vi det tredje passet och det kan nog ha varit det sämsta någonsin 🙁 Allt gick verkligen uselt och det blev bara en massa frustration från både Tara och mig. Och så blev jag så irriterad på mig själv för jag kände mig som en kass tränare..
Så nu måste jag ta mig en funderare och verkligen gå tillbaka till grundträning igen och bara köra basic-övningar..

IMG_5511

AGILITY

Vi har hunnit med tre tävlingar sedan förra uppdateringen.

Den första av dem var på vår hemmaklubb och fördelen när man är med och organiserar den är att man kan planera startordningen, och eftersom Tara är som hon är och jag dessutom skulle vara funktionär resten av dagen, så satte jag oss som första ekipage. Jag vet inte om det var p.g.a det, om det berodde på att vi körde genom elitprogrammet tidigt på morgonen innan så att hon fick blåsa ur sig lite eller om det var en kombination av båda, men det gick i alla fall väldigt bra. Hon gick så bra och var så balanserad och fick sin andra pinne i agilityklass 1 och kom på en 2:a plats 🙂

rosett

 

I helgen var vi Vänersborg där det under lördagen var dubbla lopp i klass 1 och 2 och under söndagen dubbla laglopp. Vår debut med laget och även om det inte gick så bra för oss, så hade vi i alla fall de snyggaste lagtröjorna 😉
7 diskade lopp utav 8 är ju inte så bra resultatmässigt, men det var en väldigt bra känsla i 6 av loppen. Det börjar släppa nu äntligen, vi börjar jobba ihop oss som ett team och jag vet inte vad som har hänt med Tara, men så bra hon går och att jag kan stå med henne runt start- & målområdet utan att hon flippar ur totalt är helt sanslöst.. Kanske börjar hon mogna, eller så är det efterlöps beteende.. Men skönt är det oavsett. Fjärde och sista loppet på lördagen fick hon däremot ett återfall på en svår bana med krånglig start, där hon nafsade tag i min hand vid hinder nummer två och då var det färdigkört på den banan.
Men förutom det är jag jättenöjd och hade det inte varit för mina egna misstag och dålig handling så hade vi antagligen tagit den där sista pinnen i ettan.. Suck!

Lördagens filmer:

Lagloppen från söndagen:

Nu är det snart dags för guldagilityn i Kalmar igen och det ska bli väldigt kul att komma iväg på en liten minsemester. Hoppas på bra väder. Helgen efter det åker vi till Flen för lydnad på Violcupen där vi även ska köra lag ihop med andra Ojoysare 🙂

IMG_5516

IMG_5518

 

Camilla Skrivet av: