NU BÄR DET IVÄG

tara10

DEN DÄR TIDEN SOM ALDRIG RÄCKER TILL..

Just nu är det lite för mycket i huvudet, lite för många saker att fixa, för lite sömn, för korta dagar och den där känslan av att att aldrig komma ikapp.. De där bilköerna överallt som gör att det tar en evighet att ta sig fram.
Den där ständig stressen för antingen det ena eller det andra och frustrationen över att känna att dygnets timmar är alldeles för få..

I helgen hade vi agilitytävling på klubben, vilket gick väldigt bra, allting flöt på som det skulle och de tävlande var nöjda. Men återigen var det samma personer som höll i trådarna, som alla andra gånger och som vanligt för lite folk som hjälpte till och frågan är nu hur länge orkar man fortsätta. Den dagen är på ingång och den stora frågan är hur man ska få folk att förstå, att få dem vilja hjälpa till för att kunna fortsätta att hålla tävlingar. Alla vill ju tävla, men hur ska det gå till om ingen orkar hålla i dem för att det är för tungt och för mycket slit för att det är alldeles för få som vill hjälpa till om ens för en liten stund? Om alla kunde hjälpas åt så skulle det bli både roligare, bättre gemenskap, mindre slitsamt och mer tid över åt annat..

Sen finns givetvis de som alltid ställer upp, som är flexibla och som offrar lite av sin tid.. Gång efter gång..
Ett stort TACK till er, utan er skulle det aldrig fungerat!!

tara9

DE DÄR SABLA STARTERNA..

Söndagen var klass två och jag & Tara körde två hopplopp. Och det är som vanligt ömsom vin, ömsom vatten i våra lopp.
När vi är samspelta, jag får till min handling och hon är lagom balanserad så går det super och vi håller oss i toppen tidsmässigt. Men så kan det också vara totalt tvärtom, med en hund som är för taggad, för het & för slarvig och en matte med kass handling eller som inte hänger med.

Vårt första lopp kändes jättefint (ja starten är ju som den brukar vara) och Tara gick in i mål med den snabbaste tiden av alla, trots att hon sprang förbi ett hinder för att jag genade. Tyvärr också två rivningar, som är ett av våra problem med agilityn..

Det andra loppet var totalt katastrof, med vårt andra stora problem vi har vid tävling, nämligen att hon inte kan sitta kvar i starten, vilket bidrog till en disk som jag så förutspådde skulle ske på grund av det och sen för mycket frustration, stress och slarv gjorde att lilla svart blev fick gå av banan efter bara några hinder..

Som sagt, väldigt upp och ner i vår agilitykarriär och jag undrar om vi någonsin kommer att få till det. När man inte kan få sin hund att sitta kvar starten så känns det ju helt meningslöst att tävla..
Hon har verkligen potential att bli en grym agilityhund, men just nu känner jag mig mest lite less och frustrerad. Och det hjälper ju liksom inte till att jag är spänd i starten heller..

Nu blir det att par veckors paus från agilityn då vi istället ska fokusera på brukset & lydnaden och sen är det projekt ”starter & inte riva hinder” som gäller innan vi ger oss ut och tävlar igen.

bonnie

MOT RASMÄSTERSKAPET..

Om ett par dagar är det dags..

Förra veckan var vi åter igen på träningstävling, denna gång på Angered där vi körde elitlydnaden och på det stora hela gick det bra förutom lite smågrejer. Det var en bra känsla genom programmet och vissa moment är superfina..

Och igår fick vi till ett mycket fint program med rätt energinivå utan att det kom några skall från lilla svart, ett sådant pass som ger en lyckorus.. När allt sitter på samma gång 🙂
Mitt mål med elitydnaden på fredag är att vi ska ha en bra känsla i programmet och att inte nolla något moment.

Vår debut i elitspåret ska bli väldigt spännande, kul att prova på och målet är även där att få en fin känsla. Att blanda oss i toppstriden har jag inga förväntningar på då en del av momenten inte är riktigt så som jag vill ha dem ännu. Hoppas vi får till spåret på lördag, för spåra kan hon och upplet likaså. Slutar aldrig att imponeras över hur duktig hon är, hur bra hon använder nosen i både spår- & sökarbete 🙂

Imorn bär det av mot Håverud i Mellerud för att först ha ett litet kennel-/träningsläger innan tävlingarna dras igång på fredag. Bonnie får hänga på som maskot och hejarklack 😉
Fem av sex syskon ska delta, samt mamma, mormor & lite annan släkt och en massa mer fina aussies att titta på..
Så skoj det ska bli och vi är taggade 🙂

NU KÖR VI!!

taraupplet5

bus

Camilla Skrivet av: