KORAD LITEN SVART

tara4

EXTERIÖRBESKRIVNING..

I fredags for vi upp till Eskilstuna för exteriörbeskrivning som 3 stycken från kullen skulle göra; Tara, Winnie och Spot samt mamma Joy och några till aussies. Alla blev godkända så det var kul 🙂

Efteråt körde jag & Louise uppletande med systrarna svart och det var en svår ruta. De kämpade på bra och det tog lite tid, men de fick in alla föremålen efter lite om och men.
Lite brukslydnad efter det i skymningen.. Jättefint kryp, stege och hopp men det går troll i framåtsändandet just nu med både att springa ut till gruppen och att gå rakt i långsamma gåendet.

Efter en lite sömnlös natt på Eskilstuna Hundcenter då några pensionathundar hade hållit igång med skall under tidiga morgontimmar, så var det ännu en träningsdag med syrran & Louise 🙂
Först körde vi genom elitlydnadsprogrammet med kommendering fast med belöningar här och där. Och det var riktigt bra känsla men det finns lite kvar att jobba på innan det är perfekt 😉 Och några saker som man upptäcker man behöver träna på, som t. ex att stå några sekunder längre vid konen innan man skickar till apporterna, för nu blev det en tjuvstart minsann med fokus på mittenapporten.. Ett par omskick på metallen innan man får till en bra funkar ju inte riktigt på tävling 😉 Den som är på filmen är den sista av dem.. Några moment råkade bli raderade.
Är riktigt nöjd med fria följet (förutom skallet i stegförflyttningarna), lite smågrejer såklart, och nog det bästa zätat någonsin med grym attityd och fina skiften med tryck.. Kul att den senaste tidens träning har gett resultat 🙂

Det är roligt att se syrran träna oxå, så duktig och man ser så mycket likheter i de båda tjejernas beteende, attityd och energi 🙂

Efteråt bar det iväg till skogen för spårning och det blev två svåra spår med många svampplockare som trampat runt i dem. Tjejerna kom av spåren ibland och tappade ett par pinnar men de jobbade på bra i alla fall och vi fick ännu mer träning på att läsa våra hundar..

Det blev även ett litet kvällspass efter lite vila och ja, det gick fortfarande troll i framåtsändandet 😉

tara5

MT..

I söndags var det alltså dags för MT, mitt första också, och det var riktigt kul och spännande att se. 5 av 6 syskon var med och de alla gjorde fina rundor där man såg både likheter och olikheter hos dem, samt att alla betedde sig ungefär på samma sätt som de gjorde på MH:t.
Alla sociala, glada och fulla med energi & fart. Figurraden klarade alla galant, de lekte bra med testledaren och ingen vill gripa ”haren när de följt efter den.

Tara betedde sig ungefär som jag trott och domarens kommentarer efteråt är rätt klockrena 😉
” En hund med väldigt mycket energi. Men ändå bra koncentration trots den höga aktivitetsnivån. Handlingskraftig, anpassningsbar och avreagerade snabbt. Det är mycket kraft i henne men på ett bra sätt då hon använder det vid rätta tillfällen. Hon vill gärna försöka bestämma lite, är det lite besvärligt i träningen ibland?”
Haha, den där sista kommentaren, förstår inte alls vad han menar 😉

Lilla svart har nu fått sin första titel:
KORAD Ojoys Adelphi

FÖR ÖVRIGT..

Utöver denna roliga helg så har vi tränat en massa som vanligt.. Det vankas ju tävlingar framöver 🙂

Träningen går rätt bra, Tara är som vanligt igen 🙂 Men inte alltid enkel att ha att göra med, skallet ligger nära till hands och det kan lätt bli fort & fel utan tankeverksamhet. Men så rolig, vilken glädje hon sprider..

Det är två och en halv vecka kvar till rasmästerskapet och vi jobbar på med lydnaden, spår och upplet samt att vi försöker få till sökträning också eftersom planen är att anmäla till några lägre sök tävlingar i höst..

Förra veckan körde vi med lydnadsgruppen där vi körde genom bruksliten med kommendering (förutom framåtsändandet) och det gick rätt bra. Den bästa tungmetallen någonsin med annans apport 🙂

VISSA SAKER GÅR DÄREMOT SÄMRE..

Som t. ex agilityn. Nu när Tara är ur efterlöp och mer het igen, så blir det lite för mycket överladdning när det kommer till det. Så det bästa är egentligen att köra agility efter löp under en period och sen lydnad & bruks när hon är sig själv 🙂

Vi tävlade i Varberg 8-9 augusti och man kan väl sammanfatta det så här: diskar, tjuvstarter, flygande hopppinnar och en liten svart som bars av plan p.g.a ur sans & balans 😉 Det var i alla fall lite bättre känsla under dag två..

Det behöver ju inte alltid vara de bästa filmerna man visar så här är loppen från Varberg 🙂

FRAMÖVER..

Roliga saker som väntar.. Imorn träningstävling i Partille där vi ska satsa på massa belöningar och pepp genom hela programmet.

Till helgen är det läger på klubben där jag & Tara ska köra tävlingslydnad för Karin Fischer. Ser fram emot det väldigt mycket och hoppas på många bra tips.

Agilitytävling på klubben nästa helg där vi tävlar hoppklass 2, och sen veckan efter det är det äntligen dags för  litet träningsläger/kennellträff och rasmästerskapet i Håverud, där vi gör debut i elitspår och tävlar elitlydnad. Många aussies anmälda och extra roligt är det att 5 av 6 syskon, mamma, mormor och släkt är med 🙂

Fina syskonen från helgen:

mt blogg

tara9

 

Camilla Skrivet av: